Gi jentene mine flere muligheter
Nora Wiersdalen Hetauda, Nepal Samvad i Nepal

Gi jentene mine flere muligheter

For første gang skal jeg ikke feire jul hjemme med min egen familie i Norge - jeg befinner meg i en landsby nær Hetauda, Nepal, hvor jeg er på utveksling gjennom Strømmestiftelsen sitt program Act Now. Her lærte jeg raskt at den største gaven vi i Norge er velsignet med, er muligheten til å bestemme over våre egne liv og vår egen fremtid. Her har ungdom, og spesielt jenter, på min egen alder ofte ingen mulighet til å bestemme over seg selv på grunn av eldgamle tradisjoner, kastesystem, fattigdom, tvangsekteskap, menneskehandel og utnytting. Samvad er et genialt prosjekt. I et 12 måneders utdanningsprogram lærer jenter i alderen 13-19 år om temaer som menneskerettigheter, kvinners rettigheter, personlig hygiene, HIV/AIDS, likestilling, kastediskriminering, miljø og klima og økonomi. Og det fungerer. Jentene som har deltatt i programmet, forandres til det ugjenkjennelige: til selvstendige unge kvinner med et brennende ønske om å gjøre en forskjell for seg selv og for andre, fulle av mot, selvtillit og stolthet. Jeg blir stadig forbløffet over hva disse engasjerte menneskene får til, selv med svært enkle midler. Til jul i år ønsker jeg meg derfor en gave til Strømmestiftelsen, slik at jentene mine kan fortsette å spre kunnskap, kjempe mot tvangs- og barneekteskap, vold, diskriminering og fordommer. På forhånd, tusen takk, god jul og jay samvad!<3


Sjef i eget liv - som kalles "Samvad" i Nepal - er et livsmestringskurs for ungdom som ofte har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom.

Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå blant annet for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting.

Innsamlet beløp:
Mål: 10 000 kr
Periode:
06.12.2019 11.06.2020

Aktivitet

Donasjoner:

Siste donasjoner

{{don.Amount | number:0}} kr
{{don.Name}}
{{don.Message}}
Gi jentene mine flere muligheter
Nora Wiersdalen
{{don.MessageAnswer}}
Der er ingen som har donert til denne innsamlingen ennå.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close