Follese skole bygger barnehage i Sør-Sudan
Follese skole Follese Hjelp barna - bygg barnehage

Follese skole bygger barnehage i Sør-Sudan

Hvorfor trenger barna i Kuron en barnehage? Sør-Sudan er svært fattig etter mange år med borgerkrig, og etniske konflikter truer freden. I Kuron har biskop Paride sammen med blant annet oss i Strømmestiftelsen bygget en fredslandsby. Dette er et område som er langt unna annen sivilisasjon, og de som bor der strever daglig for å skaffe mat og vann. De er kvegfolk, og menn og eldre barn er lange perioder avgårde for å gjete kvegene. De små barna og kvinnene er igjen ved husene, og kvinnene må bruke sin tid på arbeidet som er i landsbyen. Derfor er det sterkt behov for en barnehage i nærheten, hvor barna kan være mens mødrene arbeider. Barn er dessuten verdifulle i flere enn en betydning i dette området. Noen av landsbyene i nærheten har få barn selv, og de kidnappet for ikke lenge siden barn for å sikre fremtiden sin. Det er én barnehage i fredslandsbyen, men den er full, og barna trenger en barnehage som er nærmere hjemmene sine. Ønsket er å bygge en barnehage i tilknytning til et helsesenter, og med din hjelp kan det bli virkelighet!


Innen 2030 skal verden bekjempe ekstrem fattigdom. Forskere sier at kampen mot fattigdom må starte FØR skolealder. Derfor vil vi ha deg med på å bygge trygge barnehager i Sør-Sudan, og for de som flykter fra Sør-Sudan til Nord-Uganda.

Sør-Sudan er svært fattig etter mange år med borgerkrig, og etniske konflikter truer freden. Utdanning er viktig for å utvikle området og landet, og barnehager har veldig stor holdningsskapende betydning i forhold til utdanning. I barnehagen serveres også et næringsrikt måltid som barna trenger.

Vi bygger nå barnehage i Kuron, Sør-Sudan, for barna som er der. De er utrygge og risikerer å bli bortført, og en ny barnehage vil gi barna trygghet. Å bygge denne vil koste omtrent 250 000 kroner.

Samtidig så hjelper vi flyktningene i Palorinya i Nord-Uganda. Her har flyktninger fra Sør-Sudan selv startet opp barnehage. Med kun 5 lærere på 450 barn, og tilhold under et tre, så er en ny barnehagebygning ytterst nødvendig.

Innsamlet beløp:
Mål: 10 000 kr
Periode:
18.10.2019 24.12.2019

Innen 2030 skal verden bekjempe ekstrem fattigdom. Akkurat nå trenger barna i Sør-Sudan en barnehage.

Aktivitet

Donasjoner:

Siste donasjoner

{{don.Amount | number:0}} kr
{{don.Name}}
{{don.Message}}
Follese skole bygger barnehage i Sør-Sudan
Follese skole
{{don.MessageAnswer}}
Der er ingen som har donert til denne innsamlingen ennå.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close