Øystein blir peppermø
Øystein Venås Sørensen Kristiansand Grønne jobber i Mali

Øystein blir peppermø

Ønsker meg ingenting, men hjelp meg heller å skape noen jobber og rydde litt plastsøppel i Mali da vel..! Gi gjerne så det svir 😏 *Peppermø er en tradisjonell betegnelse på en ugift kvinne over 30 år. Ordet ble tatt i bruk på dansk i slutten av 1700-tallet etter mønster av den mannlige parallellen peppersvenn, som opprinnelig var en ugift, omreisende krydderhandler.


Grønne jobber i Mali

Mali er et av verdens fattigste land, og i hovedstaden Bamako har søppel blitt et økende problem - som også er synlig i Nigerelva som renner gjennom byen. Gjennom å samle inn, gjenvinne og foredle plastavfall skal grupper av unge produsere skolepulter av plast – som igjen skal brukes i våre utdanningsprosjekter i Mali. Prosjektet "Grønne jobber" blir utviklet av oss i Strømmestiftelsen sammen med andre organisasjoner som har arbeid i Mali, og i tett dialog med myndighetene. I tillegg bidrar Returkraft, Norsk Gjenvinning og Ingeniører Uten Grense med sin kompetanse.

Innsamlet beløp:
Mål: 10 000 kr
Periode:
25.10.2019 30.11.2019

Hva skal pengene brukes til?

Vi skal først bygge et senter for resirkulering av plast, hvor skolepultene skal produseres. Deretter skal vi starte opplæring av unge. Denne fasen av prosjektet vil koste 100.000 kroner.

Aktivitet

Donasjoner:

Siste donasjoner

{{don.Amount | number:0}} kr
{{don.Name}}
{{don.Message}}
Øystein blir peppermø
Øystein Venås Sørensen
{{don.MessageAnswer}}
Der er ingen som har donert til denne innsamlingen ennå.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close