Støtt Samvad i Nepal! Eline Ylvisåker
Eline Ylvisåker Lofthus/Sogndal Hardanger FHS 19/20

Støtt Samvad i Nepal! Eline Ylvisåker

Hardanger FHS samlar inn til Strømmestiftelsen sitt prosjekt Sjef i eget liv i Nepal. Bli med og støtt aksjonen! Sjef i eget liv vert kalla for «Samvad» i Nepal. Samvad er ein eittårig utdanning for ungdom som av ulike årsakar har falt ut av skulesystemet. Her får dei opplæring i rettigheitar og livsmeistring, lese- og skriveopplæring og yrkesopplæring. Dei påverkar også sine foreldre, slik at forandringa som startar med ungdommane fortsett i familien og til slutt kan endre heile landsbygda. Målet er å gjere ungdommane stolte og sjølvstendige, gi dei kunnskap om eigne rettigheitar og moglegheita til å tene eigne pengar. Slik kan dei unngå for tidleg ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting. Kurset forandrar dei enormt! Dei kan no løfte blikket, dei vert høyrt og sett og kjenner seg verdifulle. Dei vert sjef i eige liv. Linja mi på Hardanger Folkehøgskule, "Internasjonal Solidaritet & Backpacking", skal arbeide aktivt med Strømmestiftelsen i Nepal. I februar tar linja turen dit for å oppleve det viktige arbeidet Samvad utfører.


Hva er Sjef i eget liv?

Ungdom i fattige land har ofte ingen mulighet til å bestemme over seg selv og sin egen fremtid, de kan føle seg utestengt og ensomme. Familien har ikke råd til å sende dem på skolen, og mange blir giftet bort i en tidlig alder.

Sjef i eget liv er et livsmestringskurs for ungdom som ofte har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting.

Kurset, som varer mellom 9-12 måneder - avhengig av hvilket land det holdes i - forandrer dem enormt! De kan nå løfte blikket, de blir hørt og sett og føler seg verdifulle. De er blitt sjef i eget liv.

Innsamlet beløp:
Mål: 7 500 kr
Periode:
02.12.2019 30.04.2020
Hardanger FHS samler inn til Strømmestiftelsen sitt prosjekt Sjef i eget liv. Bli med og støtt aksjonen!

Aktivitet

Donasjoner:

Siste donasjoner

{{don.Amount | number:0}} kr
{{don.Name}}
{{don.Message}}
Støtt Samvad i Nepal! Eline Ylvisåker
Eline Ylvisåker
{{don.MessageAnswer}}
Der er ingen som har donert til denne innsamlingen ennå.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close