Sammen mot spredning av corona
Global utvikling Agder folkehøgskole Agder Folkehøgskole 19/20

Sammen mot spredning av corona

Nå som skoler og folkehøgskoler er stengt grunnet coronaviruset, mister Strømmestiftelsen mange av sine planlagte inntekter. Dette vil gå utover ungdommer som Aniifah og deres familier (les lenger ned), som bor i fattige land hvor et virus utbrudd vil være vanskelig å kontrollere på grunn av dårlig infrastruktur, dårlig utbygd helsevesen og mange som bor tett med dårlige forhold. Dette gjør at det nå er viktigere enn noen gang at vi bidrar, og vi på Agder Folkehøgskole jobber hardt for å få samlet inn penger til Strømmestiftelsen. Vi håper at du vil hjelpe med å gi litt til de som trenger det mest nå. Det skal ikke mange kroner til for å gjøre en forskjell, hver krone bidrar. Møt Aniifah (bildet øverst til venstre). Aniifah er en av jentene vi i global klassen møtte på homestay i Uganda. Hun er en av mange ungdommer som har fått nye muligheter for fremtiden gjennom Strømmestiftelsens prosjekt “Sjef i eget liv”. I dette prosjektet er det alltid mye fokus på å lære om hygiene. Grunnet frykt for corona får de nå ekstra opplæring i håndvask og hygiene og hvordan man kan forebygge smitte. Ungdommer som Aniifah som har fått denne kunnskapen går rundt og deler den videre til de som bor i landsbyen. Aniifah er 17 år og eldst i en søskenflokk på fem. Etter hvert som familien fikk mange barn i skolealder ble de dessverre nødt til å nedprioritere Aniifah sin skolegang. Hun flyttet da til bestemoren og brukte dagene på å hjelpe henne. Sammen bodde de i et lite hus inne i jungelen uten strøm eller vann. Det å bo tett og ikke ha god tilgang på vann er noe som går igjen i mange fattige land, dette gjør det ekstra vanskelig å forebygge spredning av coronaviruset. Strømmestiftelsen fokuserer derfor blant annet på å dele ut ekstra såpe, vann, og munnbind i håp om å forebygge et stort utbrudd av viruset på steder som landsbyen til Aniifah og bestemoren, hvor mange er sårbare og smittefaren blir stor. Aniifah har et håp om å fortsette utdanningen, og hun fikk en ny mulighet da hun fikk bli med i en Bonga-gruppe. Bonga-gruppene er en del av Strømmestiftelsens “Sjef i eget liv”-prosjekt, og fokuserer på å lære ungdom som ikke går på skolen om rettigheter, hygiene og hvordan man kan tjene egne penger. Sammen med andre jenter på samme alder lærer Aniifah blant annet å bruke symaskin. Målet hennes er å tjene penger på å sy slik at hun kan fortsette utdanningen. Hun tar den nye muligheten Bonga har gitt henne seriøst, og jobber hardt og dedikert mot målet om å bli journalist. Ved å donere penger til Strømmestiftelsen kan du bidra til å forhindre spredning av coronaviruset, og dermed bidra til at Aniifah og andre i hennes situasjon fortsatt skal ha mulighet til å oppfylle drømmene sine.


Hva er Sjef i eget liv?

Ungdom i fattige land har ofte ingen mulighet til å bestemme over seg selv og sin egen fremtid, de kan føle seg utestengt og ensomme. Familien har ikke råd til å sende dem på skolen, og mange blir giftet bort i en tidlig alder.

Sjef i eget liv er et livsmestringskurs for ungdom som ofte har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting.

Kurset, som varer mellom 9-12 måneder - avhengig av hvilket land det holdes i - forandrer dem enormt! De kan nå løfte blikket, de blir hørt og sett og føler seg verdifulle. De er blitt sjef i eget liv.

Innsamlet beløp:
Mål: 15 000 kr
Periode:
02.04.2020 16.05.2020
Agder Folkehøgskole samler inn til Strømmestiftelsen sitt prosjekt Sjef i eget liv. Bli med og støtt aksjonen!

Aktivitet

Donasjoner:

Siste donasjoner

{{don.Amount | number:0}} kr
{{don.Name}}
{{don.Message}}
Sammen mot spredning av corona
Global utvikling
{{don.MessageAnswer}}
Der er ingen som har donert til denne innsamlingen ennå.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close